Vodič za upis

..

..

Raspored Zvonjenja

 

 

Nikola Tesla Leposavić
www.ssnikolateslaleposavic.edu.rs
27.06.2014 - Od danas osnovci biraju srednje škole. PDF Štampa El. pošta
PODRUČJA RADA

Naša škola ove godine nudi za upis sledeće obrazovne profile:

GIMNAZIJA

 1. KMLE GA 4R04S - PRIRODNO MATEMATIČKOG SMERA ..................................20-UČENIKA

EKONOMIJA, PRAVO I ADMINISTRACIJA

 1. KMLE SA 4L01S - EKONOMSKI TEHNIČAR .....................................................20-UČENIKA

MAŠINSTVO I OBRADA METALA

 1. KMLE SA 4D06S - MAŠINSKI TEHNIČAR ZA KOMPJUTERSKO KONSTRUISANJE ............. 20-UČENIKA
 2. KMLE SA 3D20S - AUTOMEHANIČAR .............................................................20-UČENIKA

ELEKTROTEHNIKA

 1. KMLE SA 4E08S - ELEKTROTEHNIČAR RAČUNARA ..............................................10-UČENIKA
 2. KMLE SA 4E05S - ELEKTROTEHNIČAR ZA TERMIČKE I RASHLADNE UREĐAJE ...............10-UČENIKA
LAST_UPDATED2
 
16.05.2014- Proslava Dana škole, školske 2013-2014.g. PDF Štampa El. pošta
NOVOSTI
petak, 16 maj 2014 00:00

Svečano i dostojanstveno, proslavili smo 52.rođendan. Dan kada smo sabirali uspeh,veličali nauku i obrazovanje, ispratili 52 generaciju maturanata i imali priliku da se sretnemo i družimo u lepoj atmosferi sa dragim prijateljima.

U čast velikana čije ime naša škola nosi, Nikole Tesle, u čast nauke i svih Srba koji su ostavili svoj trag u njenoj istoriji, na daskama koje život znače, zaigrali su maturanti naše škole, prošetavši glumom  publiku kroz vasionu i vekove...

Na sceni Centra za kulturu ,, Sava Dečanac“ predstavom ,, Astronomski triler“, urađenoj na osnovu kljiževnog dela čuvenog srpskog naučnika , Milutina Milankovića, učenici Srednje škole ,, Nikola Tesla“- Leposavić, pod rukovodstvom svojih profesora, Andrijane Lakićević, Ivane Radulović i Milice Glođović, uspeli su da na drugačiji i zanimljiviji  način približe  školu i nauku učenicima.

Od Aristotelovih neprikosnovenih zakona do Kopernika i Galileja.. Od zamućenog pogleda u zvezde do jasnog pogleda u duboki svemir: žive slike spaljene Aleksandrijske biblioteke, doba inkvizicije, Njutna, Mileve i Ajnštajna, i nepravedno zapostavnjenog genija, srpskog naučnika  Milankovića.

Od Mesopotamije, Vavilona i Grčke, do malene Srbije i dvadeset prvog veka za koji futuristi kažu da je rođen iz glave onog koji nas je sve tog dana okupio-Nikole Tesle!

Venčanjem nule i beskonačnosti, u završnom delu predstave, pomirili smo crkvu i nauku i uz zvuke svadbenog marša, otvorili svečani deo priredbe.

 

U 52.izdanju, naša slavljenica bila je još po nečemu posebna.

Široj javnosti, ovom prilikom saopštili smo da je naša škola zvanično proglašena za jednu od najboljih škola na teritoriji Kosova i Metohije..

Kvalitet rada naše škole od strane Tima za eksterno vrednovanje, ocenio je sve segmente rada najvećom mogućom ocenom-ispunjenost od 75 do 100% svih propisanih standarda. VELIKA ČAST, ALI I VELIKA ODGOVORNOST da ovakav kvalitet rada u narednom periodu i zadržimo.

Učenici G21, pod rukovodstvom profesora hemije, Đuričić Vide, su kroz zanimljive eksperimente, poslali poruku publici da lukavi ljudi nauku preziru, a da se mudri njome koriste!

One koji su vredno koristili i nauku i znanje, ovom prilikom , proglasili smo kao najuspešnije.

Zasluženu titulu najboljeg đaka 52. generacije, ponela je učenica gimnazije G41, Anđela Vučinić. Tokom četvorogodišnjeg školovanja, postigla je izuzetan uspeh, primerno vladanje i mnogobrojne osvojene nagrade na takmičenjima državnog nivoa u okviru većine nastavnih predmeta. Anđela je ovom prilikom od škole dobila sat i knjigu, od države Srbije poklon i prijem kod kraljevske porodice, a od agencije ,, Holidej in „ iz Kosovske Mitrovice, sedmodnevni aranžman na Zlatiboru.

Osim izuzetnih glumačkih sposobnosti, voditeljskog dara i smisla za humor kojim nas je četiri godine nasmejavao, škola će pamtiti i Filipa Sekulića, učenika gimnazije G 41. On je proglašen za najboljeg sportistu 52. generacije. Za doprinos sportu u školi, fond profesora Mića Nikolića, već deset godina, najboljem sportisti daruje novčanu nagradu u iznosu od 100 evra.

Na krilima svog umilog, anđeoskog glasa, četiri godine nas je vodila kroz sve događaje i manifestacije u školi...Po tome ćemo pamtiti Anicu Jakovljević, maturantkinju ekonomske škole.Svojim radom i zalaganjem u Đačkom parlamentu, dala je značajan doprinos razvoju kulturnih manifestacija, a ovom prilikom, dodeljena joj je i titula najboljeg voditelja.

Vredni, dobri, radni,preduzimljivi,najbolji...ovim rečima smo pohvaliti i naravno nagradili učenike, koji su pored redovne nastave, svoje znanje obogaćivali učešćem na raznim takmičenjima i manifestacijama na kojima su dostojno prezentovali našu školu:

Učenici gimnazije G11: Antonijević Pavle, Đurđević Sava i Đorđević Đorđe postigli su izuzetan uspeh iz istorije, osvojivši prvo mesto na okružnom takmičenju i plasman na republičko takmičenje.

Sekulić Emilija-G21-1.mesto na okružnom i plasman na državno takmičenje iz matematike

Kulizić Mihajlo-G11-1.mesto na okružnom takmičenju iz hemije

Radojković Jelena G11-učešće na republičkom takmičenju iz fizike

Savković Katarina-G41-1.mesto na okružnom takmičenju iz engleskog jezika i izuzetan uspeh na republičkom takmičenju, kao i 3.mesto na međunarodnom takmičenju ,,Dabar“

Aksentijević Marija-G21-2.mesto na okružnom takmičenju iz biologije.

Sekulić Đorđe-EMTRU31- 9.mesto na republičkom takmičenju u oblasti elektrotehnike, za obrazovni profil elektromehaničar za termičke i rashladne uređaje. Za ovaj uspeh agencija ,, Petra travel“ iz Raške darovala je Đorđa produženim vikendom u Beogradu.

Jaćimović Anja-G21- za učešće na zimskom seminaru u Petnici i osvojeno 1.mesto na međunarodnom takmičenju ,,Dabar“ iz informatike

Posebno gromoglasan aplauz dobile su košarkašice naše škole, koje su osvojile 9.mesto na republičkom takmičenju i prvo mesto na Kosovu i Metohiji.

Generacije dolaze-generacije odlaze i tako škole žive.. Godine provedene u ovoj školi, to je ono vreme koje između nas ispreda neraskidive veze.

Ova 52 generacija maturanata, iza sebe je ostavila jedan skroman filmski zapis kojim smo odjavili svečanost.

Uz podršku direktora i u koordinaciji sa pedagogom škole Milicom Glođović, profesor engleskog jezika Milisav Ilinčić , uspeo je da vrhunac lepog druženja i uspešnog rada Učeničkog parlamenta, pretoči u jednu lepu, filmsku, ljubavnu priču , koja je premijerno izvedena pred mnogobrojnom publikom.

Ljubav u vazduhu

POGLEDAJTE PREKO ŠKOLSKOG VIDEO KANALA

..

Zahvaljujemo se svima koji su svojim prisustvom doprineli da ovaj dan bude svečan i lep kako i dolikuje.

Galerija fotografija sa svečane priredbe povodom Dana škole

POGLEDAJTE PREKO ŠKOLSKOG SKLADIŠTA FOTOGRAFIJA

..

LAST_UPDATED2
 
25 i 26. 02. 2014 - Prisustvovali smo na međunarodnoj konferenciji NOVE TEHNOLOGIJE U NASTAVI PDF Štampa El. pošta
KOLEKTIV
utorak, 25 februar 2014 20:30

Naše škola imala je predstavnika na međunarodnoj konferenciji "NOVE TEHNOLOGIJE U OBRAZOVANJU" u Beogradu.

Aktivnim učešćem u svim aktivnostima, proaktivno dali smo doprinos unapređenju i primeni novih obrazovnih tehnologija u obrazovnom sistemu.

Na početku konferencije imali smo obraćanje Ministra Prosvete Tomislav Jovanović, Državna sekretarska ministarstva za spoljnu i unutrašnju trgovinu i telekomunikacija gđa. Tatjana Matić, Predsednika privredne komore, Britanskog konzula, predstavnike obrazovnog sistema Britanije.

Glavni aspekt konferencije je pravilna primena Informaciono Komunikacione Tehnologije - IKT u obrazovnom sistemu. Prikazani su dobri primeri iz prakse

..

Klikom na fotografiju pogledaj galeriju fotografija

 

 1. Video - Govor Ministra prosvete
 2. Video - Govor državne sekretarke Ministarstva za telekomunikacije
 3. Video - Govor Direktora privredne komore
 4. Video - Govor predstavnika Britanskog konzulata
 5. Video - Deo prezentacije rada Britanskog obrazovnog sistema

 

 

Organizatori i partneri konferencije:


LAST_UPDATED2
 
2014-02-27 Svečano obeležena školska slava Sv. Sava PDF Štampa El. pošta
KOLEKTIV
ponedeljak, 27 januar 2014 00:00

Danas 27.02. 2014 svečano je obeležena školska slava Sveti Save.

Učenici i profesori i ostali radnici škole uz kulturnu akademiji u školi, svečano su obeležili i proslavili školsku slavu Svetog Savu.

Najboji učenici pohvaljeni su i nagrađeni adekvatnom knjigom u cilju motivacije ostalih za dalji napredak i ostvarivanje boljih rezultata.

Kulturmo umetničko društvo priredilo je kulturno umetnički program.

 

..

Klikom na sliku otvoriće se galerija fotografija

 
25.12.2013 - Organizovali smo karaoke zabavu za sve Osnovne i Srednje škole u Leposaviću PDF Štampa El. pošta
TAKMIČENJA
četvrtak, 26 decembar 2013 00:00

Ove godine po 9-ti put u organizaciji naše Škole kraju prvog polugodišta realizovali smo Karaoke zabavu, za sve učenike osnovnih i Srednjih škola u našoj Opštini.

Naš učenički parlament uspešno je ovim događajem obeležio kraj prvog polugodišta ali i kraj 2013-te godine.

 

LAST_UPDATED2
 
Naša škola je od 09-12.12.2013 učestvovala na Međunarodnom takmičenju iz računarske i informatičke pismenosti! PDF Štampa El. pošta
TAKMIČENJA
petak, 13 decembar 2013 00:00

Ove godine naša škola sa svojim učenicima učestvovala je na međunarodnom takmičenju "Dabar" iz računarske i informatičke pismenosti. Takmičenje je organizovano u kabinetima informatike a testiranje takmičara putem elektronskog infomacionog sitema koji je dostupan u Sloveniji i Srbiji jer su oni trenotno i organizatori prvog takmičenja ove vrste.

Ovo takmičenje bilo je namenjeno učenicima osnovnih i srednjih škola koji žele da oprobaju svoje intelektualne kapacitete u poznavanji informatike, algoritamskih razmišljanja i kombinatorike .

Nosioci organizovanja ovog Međunarodnog predstavljanja naše škole bili su:

 

 1. Ivanović Biljana
 2. Radulović Ivana
 3. Radosavljvić Mirjana
 4. Milosavljevć Srboljub
Klikom na plakatu pogledajte rezultate takmičenja i kako je bilo.

 

LAST_UPDATED2
 
Godišnji kalendar rada 2013-2014 PDF Štampa El. pošta
KOLEKTIV
ponedeljak, 02 septembar 2013 00:00

..

LAST_UPDATED2
 
17.10.2013- Naša škola učestvovala je na okružnom takmičenju u stonom tenisu PDF Štampa El. pošta
TAKMIČENJA
četvrtak, 17 oktobar 2013 12:23

Uzeli smo učešće na okružnom tokamičenju u stonom tenisu koje se održalo u Leposaviću

..

Pogledaj galeriju fotografija klikom na sliku.

LAST_UPDATED2
 
« PočetakPrethodna12345SledećaKraj »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

- -

..

SVE FOTO GALERIJE

..

SVI VIDEO MATERIJALI

..


 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow

Pogledajte

Korisne informacije nalaze se na sledećim linkovima:
Petnica
Naučno istraživački centar u kome su učestvovali mnogi naši učenici.
Mensa mesto za najinteligentnije
Mesto okupljanja najinteligentnijih ljudi na svetu o ovde su naši predstavnici.
Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja
Ovde se vrsi vrednovanje obrazovanja u Srbiji
Centar za obrazovne politike
Ovde se kreiraju politike Srpskog obrazovnog sistema

Vremeplov škole
Web administrator Srboljub Milosavljević. Designed by: school joomla template catchall email Valid XHTML and CSS.